Gastchefs bij de Cercle 1971 - 2011

Gedurende de afgelopen 40 jaar hebben de vele leden van de Cercle meer dan 1900 verschillende recepten van hoog niveau gekookt. De eerste inspirator was de chefkok Henk van
Tienen van Chalet Royal in Den Bosch. Door hem staat de Cercle vanaf het begin bekend om het hoge niveau van de gerechten. In samenspraak met de menucommissie wordt nog elke twee weken een nieuw menu samengesteld en nog steeds sluiten de recepten aan bij de laatste ontwikkelingen op culinair gebied

Vanaf het overlijden van Henk van Tienen in 1991 heeft de Cercle zijn inspiratie gehaald uit gastlessen op topniveau van creatieve topkoks. Voor deze website zijn al deze koks, waarvan velen nog in vooraan- staande restaurants werkzaam zijn, benaderd. Zij zijn nu met foto en hun culinaire motto terug te vinden op deze site. Het was niet alleen inspirerend met hen te koken, maar vooral was het dankzij hen mogelijk als culinaire club op topniveau te blijven. De chefs van het eerste uur brachten ons de klassieke gerechten bij, de ambachtelijke bereiding van fonds en de aandacht die nodig is voor het opmaken van de borden.

Met de nieuwe generatie chefs doen de invloeden van trendy producten en de chemie hun intrede in de keuken en maakt de Cercle kennis met mousses, luchtige sauzen en smaakvolle geleien met Texturas, ontwikkeld in de keuken van El Bulli.

Trends komen, trends gaan.

Maar met aandacht en liefde voor het product zal eten altijd een feestje zijn, hoe de trend ook is. Uit de mottos van onze gastkoks is te lezen, dat deze passie voor eten op culinaire wijze is doorgegeven aan onze Cercle.

Waarvoor onze dank.
Gastchefs bij de Cercle