Kennismaken met De Cercle
Kennismaking
Kookavonden

Een kookavond start veelal rond 19:00 uur. Eerst wordt stoom afgeblazen na een voor velen lange werkdag.
Na een half uur zet men zich rond de tafel. Daar wordt de receptuur onder leiding van de chef doorgesproken, bereidingswijzen overlegd en taken verdeeld. De chef wijst de koks toe aan de diverse in het 5 gangen menu voorkomende gerechten (respectievelijk de amuse, het voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht) en het dekken van de tafel(s). Uiteraard wordt ernaar gestreefd deze groepjes steeds te wisselen om bij toerbeurt de onderdelen van het menu te bereiden. Na de bespreking van het menu gaat men gezamenlijk de keuken in en aan de slag.
Gerechten komen later op de avond een voor een uit de keuken. Ze worden door de groep op tafel gezet en gezamelijk genuttigd. Voor alle gerechten zijn er door de wijn-commissie bijpassende wijnen uitgekozen. 


De keuken
Een keuken waar menig restauranthouder jaloers op zou zijn! De keuken kent een aantal parties. Zo is er een afzonderlijke partie voor de amuse, het voorgerecht, het tussengerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht. De laatste wordt ook wel de koude keuken genoemd en de overigen vormen de warme keuken.

Er wordt gewerkt aan lange roestvrijstalen aanrechten waar voor elke partie voldoende plaats is om met twee tot drie personen gezamelijk een gerecht klaar te maken.

Centraal in de warme keuken staat een groot kookeiland met professionele afzuiging, meerdere kachels, een platenkachel, dubble friteuse, wokmogelijkheid en 2 ovens.

Elders in de keuken vinden we 2 grote professionele stoom/hetelucht-ovens.

Onder een van de aanrechten is een grote warmhoudkast geplaatst.

Tegen de wanden, in laden en kasten vindt men allerhande potten, pannen, keukengerei en borden. Op de werkplekken staat tevens nog een snijmachine, salamander en diverse keukenmachines opgesteld.

Er is een aparte spoelkeuken met professionele afwasmachine.

Verder hebben wij de beschikking over een grote inloop-koelkast alsmede een inloop-diepvries.

Daarbij is voorzien in een aparte ruimte voor de droge kruidenierswaren.